Autumn Glow! 5 Tips som får din bränna att hålla längre!

Nu är sommaren snart över, även om vi säkert är många som vill behålla den ett tag till.

Och framförallt den där gyllenbruna solkyssta hudfärgen som kommer när man vistas ute i solen.

Här har jag listat 5 tips till dig som gör att du kan behålla brännan till långt inpå hösten.

  1. Scrubba – Tvärtom vad många tror så är en bodyscrub ett utmärkt sätt att både behålla både brännan och lystern i huden.  En bodyscrub peelar enbart försiktigt av dom gamla hudcellerna som annars kan göra att du ser gråaktig ut i huden istället för brun.   Dom pigment som gör huden brun sitter längre ner i huden.   Vi rekommenderar någon av våra härligt doftande ekologiska bodyscrubs.

2. Fukta huden –  Brännan försvinner mycket snabbare om huden blir torr och torkar ut.  Se därför till att fukta huden ordentligt – gärna från insidan och ut genom att dricka rikligt med vatten.  Smörj in huden med en fuktrik lotion eller body butter.   Vi rekommenderar någon av våra krämiga ekologiska body butters som både kapslar in och bibehåller fukten samtidigt som dom mjukgör.

 

3. Byt ut duschtvålen mot en olja – Många duschtvålar torkar ut huden och bidrar då till att brännan snabbare försvinner.   Använd en duscholja istället för att kapsla in fukten och undvika att den torkar ut.   Vi rekommenderar någon av våra Body Scrubs.  Då dom är oljebaserade så får du då en ultimat 2 i 1 produkt som är perfekt för att bibehålla solbrännan längre.  Då den både peelar och rengör.

4.  Underhåll brännan – Passa på att vara ute så mycket som möjligt, sitt i solen på matrasten eller på helgerna.  Utnyttja solens strålar så mycket det går så kommer din bränna garanterat att hålla i sig.  (Dock är det viktigt att fortarande använda ett bra solskydd om du ska vistas i solen under en längre period då solens strålar även kan vara starka på hösten).

5. Framhäv brännan med olja – En olja är helt rätt att använda för att bibehålla brännan.  Förutom att kapsla in fukten i huden så får du också det där supersnygga höstglowet!   Vi rekommenderar EcoMoisturizing body oil och vill du boosta huden ytterligare så använd någon av våra ansiktsoljor också.

 

Nu önskar jag er en härlig helg!

/Evelina Andréasson

Nyheter efter sommaren

Hej på er!

Nu är vi äntligen nästan snart i ordning igen efter sommaren.

Det händer en hel del (som vanligt) – och den största förändringen för oss är att vi just nu håller på att flytta in i större lokaler här i Linköping.

Det kommer att bli riktigt bra – och ni är hjärtligt välkomna dit att besöka oss!

 

Det som kommer att bli nytt på våran hemsida också framöver är att Återförsäljarna får en egen flik.

Där kan ni enkelt gå in och titta efter er närmaste återförsäljare av våra hudvårdsprodukter.

Det kommer även att komma upp en lista på dom salonger som använder våra produkter men som inte har någon försäljning.

 

Här är en bild på våra nya lokaler. (Den är väldigt tom på bilden men vi lovar att den verkligen inte kommer att vara det är ni besöker oss)  Från och med 1/9 är vi redo att ta emot er 🙂  Ni behöver inte ringa och boka någon tid, utan kom förbi mellan 08.00-16.00 måndag – fredag så hjälper vi dig gärna.

Hoppas vi ses snart!

Hälsningar från Evelina och Pär

 

Sola säkert i sommar

Nu är högsommaren här och tanken på den där brunskimrande hudtonen har aldrig varit så aktuell som nu.

I Jakten på den ”perfekta” solbrännan händer det lätt att vi utmanar huden mera än vad den egentligen klarar av.

Så här har vi sammanställt en liten guide till hur du solar säkert i sommar.

 

Bygg upp ditt naturliga solskydd

Vi kan bygga upp vårt naturliga solskydd ett steg i taget: börja med att vistas ute i solen i 20- 30 minuter i solen första soldagen. Om huden inte blir röd så är huden okej med den tiden, Sedan ökar du successivt stunden i solen med 10-15 minuter varje dag.

När du sedan har fått din önskvärda gyllenbruna färg så bör du helst inte vara ute i solen i mer än två timmar per dag. Undvik att vistas i solen mellan klockan 11 och 14 då solens strålar är som starkast.

Hur fungerar det naturliga solskyddet?

När du har uppnått din gyllenbruna färg så har överhuden blivit lite tjockare och mängden melanin har ökat. När solens UV strålning når huden så stimuleras melanocyterna till att bilda Melanin, det bruna pigmentet. Detta sker i överhudens nedersta lager. Samtidigt i det övre lagret så stimulerar även UV strålarna överhudens hornceller att snabba på celldelningen , och det leder till att hudens översta cellager fördubblas i tjocklek.

Melaninet har till uppgift att absorbera en del av solens skadliga strålar.

Det är dessa processer som utgör kroppens naturliga solskydd.

 

Dock så är det klokt att låta huden vila något dygn från solen då och då, för att återhämta sig och hinna med att reparera sig.

Använd solskydd!

I dag finns det mängder av olika solskydd ute på marknaden. Mitt råd är att använda minst Solskyddsfaktor 15 och att välja ett ekologiskt alternativ som både är mera skonsamt för din hud, men även för miljön.  Skillanden mellan ekologiska solskyddsmedel och konventionella är följande:

Konventionella solskydd och krämer innehåller ett flertal syntetiska kemikalier som tränger ner i din hud och därifrån skyddar din hud mot strålning.

Ekologiska solskydd innehåller partikelfilter som lägger sig på ytan på din hud och skyddar på så vis.

I dagsläget har Viridi Eco ingen solkräm, men vi arbetar på det.

Jag skulle rekommendera dig att välja ett ekologiskt solskydd med titanoxid. Så leta efter det på innehållsförteckningen när du handlar.

Återfuktning:

Glöm inte att du måste återfukta huden rikligt. Gör det från insidan genom att dricka mycket vatten, och från utsidan genom att smörja in dig ordentligt innan du applicerar solkrämen.

Här rekommenderar jag någon av våra body butters som är riktigt skickliga på att kapsla in och förvara fukten i din hud så att den inte torkar ut.

En solklar sommarfavorit är denna krämiga ekologiska body butter med citrusdoft.

Eftervården är minst lika viktig som återfuktningen.  Här ska man använda en produkt som tillför mycket näring, ökar hudens elasticitet och samtidigt är väldigt vårdande.

Jag rekommenderar då:

Och för ansiktet rekommenderar vi den här:

Nu återstår bara från mig att önska er en fantastisk semester!

Soliga hälsingar

Evelina Andreasson

 

 

Se filmen från Spadagarna i Tylösand här

Nu är vi inne i Juli månad och det är snart dags för oss att gå på lite semester.

Ordrarna som kommer in kommer givetvis att behandlas och skickas iväg som vanligt då vi har extrahjälp inne under tiden 🙂

Vi vill passa på att bjuda på lite härliga sommarfeelings och visa er filmen från Spadagarna 2017 i Tylösand.

Vi önskar er en underbar fortsatt sommar!

Njut av solen och – glöm inte att skydda din hud och återfukta den mycket

Soliga hälsningar från oss

Evelina och Pär

Spadagarna i Tylösand 2017

Hej på er!

Sommaren är äntligen här och det är semestertider.

I slutet av Maj så var vi i väg på Spadagarna i Tylösand, träffade Spahotell, andra utställare och hade en otroligt härlig ”helg”.

Det nya för i vår är vår ansiktsbehandling ”Organic Oil Treatment” som innehåller Rengöring, Peeling, Massage, Ansiktsmask och en Ansiktsolja.

Nyheterna är en ”Face oil cleanser” som effektivt avlägsnar orenheter och makeup på ett väldigt skonsamt sätt.  Innehåller inga tensider utan bygger på OCM metoden (Oil Cleansing Method) där fett löser fett.

Nytt för salonger och Hudterapeuter är ”Organic Face Mask”.  Denna ansiktsmask innehåller grön lera och kollodialt havremjöl för att uppnå ett riktigt bra resultat.  Den gröna montmorilloniteleran kommer från Provance i Frankrike och den är riktigt effektiv på att fånga upp och absorbera toxiner, samt det kollodiala havremjölet som tränger ner i huden och främjar nybildandet av kollagen.  Den innehåller Beta Glucan som även kan kallas för ”cellväggarnas klister”och är en polysackarid som hjälper din naturliga microflora på huden att återskapa balansen (polysackarider är mat åt dom goda bakterierna på din hud – även kallad prebiotika), samt avenatramider som lugnar röd och irriterad hud.

Denna behandling kommer vi att berätta mera ingående om i kommande inlägg, så håll utkik.

Organic Oil Treatment

 

Vi valde att åka ner redan på lördagen då vi har en bra bit att åka från Linköping och ner till Tylösand.

När vi kom fram så gick vi och tittade in i utställarområdet och hälsade på arrangörerna innan det var dags att dra ner rullgardinen och invänta morgondagen (invigningen av Spadagarna 2017)

På söndagen vaknade vi tidigt, och gick ner och började bygga upp montern.

Efter ett par timmars arbete så stod den äntligen färdig!

Tittar ni på det runda lilla bordet med rosorna på så står det ”kommande nyheter” där.   Vi hade med oss ett par prover från vår nya serie och visade upp för mässdeltagarna.

Den fick väldigt + för doften vilket jag tycker är roligt!  Det allra bästa med den nya serien är att den är fullpackad med högeffektiva växtextrakt.  Den är inte enbart en ”trevlig och väldoftande serie utan denna är enbart framtagen för att ge resultat!

I det nya numret av KOSMETIK så kunde man läsa en stor artikel om just ekologisk hudvård – och kunderna förväntar sig inte längre bara en bra ekologisk produkt – utan den måste samtidigt ha en effekt.  Tack vare moden teknik är detta nu möjligt och det är det vi har gjort med denna serien!  Det är högteknologiskt – och högekologiskt! Det ska bli helt fantastiskt att kunna erbjuda er denna serie för huden.  Förväntad release sker i November i samband med Acadermia.     Men mera om denna serie kommer att komma längre fram.

 

Vi träffade så otroligt många trevliga utställare att det är svårt att nämna alla –  men rakt fram var den stora scenen.

Det bästa med denna mässan var också att vi utställare enkelt kunde ta del av föreläsningarna som pågick på den stora scenen.  Det är inte ofta vi har möjlighet att få vara med då vi allt som oftast måste stå kvar i montern.

I mässhallen fanns det riktigt stora fönster ut mot vattnet!  Tylösand är så vackert- jag rekommenderar verkligen att ni ska besöka det om ni ännu inte har gjort det.  Dock var vi där i slutet av maj, så temperaturen i vattnet var lite väl låg att bada i.  Däremot passade vi på att njuta en stund på hotellets spa avdelning och relax.

Under måndagen hade jag blivit inbjuden till en talkshow som hölls av Göran Aldén, alias ”trendspanaren”. Göran gör analyser av branscher och tittar på kommande trender och vad som ligger i framkant.

När jag tackade Ja till att delta så hade jag ingen aning om vad vi skulle prata om, eller vilka dom andra deltagarna var som var med.

Vi diskuterade kring vad vi trodde kommande hudvårdstrender var, och hållbarhet samt dom kommande trender som Göran hade sett – och hur vi som företag stod i förhållande till dessa.

En sak som Göran hade sett när det gäller trender, och som jag också pratade om här på scenen – det är att Nischa sig som SPA.  Att bli originella på sitt sätt.  Det går inte att vara en ”supermarket” och erbjuda alla olika former av behandlingar som finns, eller anamma tio olika koncept för att samtliga koncept anses vara trendiga just nu. Jag tror att många människor ”vänder och vrider” ut och in på sig själva i jakten på det ”perfekta och trendigaste” och jag tror också att många span och hotell gör samma sak – i god tro om att det är vad kunderna vill ha.

Trenden pekar dock åt ett annat håll – vi blir mer och mer miljömedvetna och nu vill vi ha saker som är lite unika och funktionella på samma gång.  Fler Spahotell väljer att ta in mindre hudvårdsmärken för att skapa sig ett unikt signum och genom dessa förmedla hållbarhet, naturvänlighet och funktionalitet.

Jag är övertygad om att hudvårdens framtid kommer att vara ekologiskt – hållbart och teknologiskt.

 

Vi pratade med väldigt många härliga människor – jag är lyckligt lottad som får arbeta i en så fantastisk bransch som denna!  Även om man kan tro att skönhetsbranchen är ytlig så är det så långt ifrån sanningen för mig.  För oss är det en helhet – att må bra!  En balans mellan ditt yttre och ditt inre.  Träning, avslappning, sömn och kost. Och givetvis också alla saker runtomkring, luften vi andas, våran mentala inställning, våga göra aktiva val och så produkterna vi applicerar på vår hud.  Att förändra allt tar tid, men med små steg i taget kan du uppnå väldiga resultat!

Kram på er!

Green Beauty Day och Organic Beauty Awards

Hej!

Nu har vi landat igen efter en helt fantastisk dag i Lördags!

Green beauty day annordnades av Hanna Sjöström som driver bloggen och webshopen ”Naturligt Snygg”

Green Beauty Day på Klarastrandstorget med Organic Beauty Awards 2017, Priser till 19 olika kategorier av ekologiska och naturliga skönhetsprodukter. Utställare.
Foto: Henry Lundholm

Vi var på plats 08.00 i lördags morse och började sätta upp montern.

Kl 08.30 var det dags för frukost för samtliga utställare och personal innan mässan skulle starta. Vi passade på att mingla lite och fick frukostsällskap av Christofer Genberg från Esse Organics. Det är alltid lite extra roligt att få sitta och prata med andra människor som är lika intresserade av ekologisk hudvård som jag själv är 🙂

 

Green Beauty Day på Klarastrandstorget med Organic Beauty Awards 2017, Christofer Genberg från Esse Probiotic skincare Utställare.
Foto: Henry Lundholm

Kl 09.15 Var i i full gång med att packa upp det sista i montern och prata med våra trevliga montergrannar – distrubitören av det amerikanska hårvårdsmärket Yarok.  Yarok vann dessutom bästa hårstylingprodukt med ”Feed Your ends” – Stort grattis till dom!

Green Beauty Day på Klarastrandstorget med Organic Beauty Awards 2017, Yarok. Utställare.
Foto: Henry Lundholm

 

Kl 09.45 Öppnade dörrarna och gästerna börjare att strömma in.   Sakta fylldes lokalerna med besökare och vi hade fullt upp fram till lunch.

Här är vårat massageoljesortiment som passar samtliga massagetillfällen och hudtyper – 100% naturliga och 99,5% Ekologiskt innehåll

 

Green Beauty Day på Klarastrandstorget med Organic Beauty Awards 2017, Viridi Eco . Utställare.
Foto: Henry Lundholm

När det var dags att äta fick jag vi gå i omgångar jag och Pär (det är ett måste att vara två när man är på mässa så att man kan gå i skift)

Pär fick lunchsällskap med Logistikansvarig på ”Naturligt snygg”  och jag fick trevligt sällskap i form av Sara Nomberg på ”Organics by Sara”

Sara höll också i ett föredrag under dagen om fördelarna med Ekologiska oljor,

Green Beauty Day på Klarastrandstorget med Organic Beauty Awards 2017, Priser till 19 olika kategorier av ekologiska och naturliga skönhetsprodukter. Föreläsning av Sara Nomberg.
Foto: Henry Lundholm

Eftermiddagen rullade på i rask takt och snart var det dags för det som många hade väntat på – Prisutdelningen av Organic Beauty Awards.

Konfrencier var Kayo – artist och hudterapeut och hon gjorde ett strålande jobb!

Vi var nominerade i två produktkategorier och först ut var ”Årets familjeprodukt”

Där var vi nominerade med ”Mommy Butter” – vinsten gick till Maria Åkerberg i den kategorin.  Grattis till Maria – som för övrigt kammade hem totalt tre priser, varav även det mest prestigefyllda som läsarna själva röstar fram ”Årets Produkt”.

Green Beauty Day på Klarastrandstorget med Organic Beauty Awards 2017, Priser till 19 olika kategorier av ekologiska och naturliga skönhetsprodukter. Kayo var en glad presentatör av vinnarna, publik.
Foto: Henry Lundholm

Vi träffade så otroligt mycket härliga och trevliga människor att det är svårt att nämna alla – men vi vill tacka er alla för en fantastisk dag!

Nu siktar vi mot Spadagarna i Tylösand 🙂

Nominerad till årets produkt i Organic Beauty Awards

Vi är både glada och stolta över nomineringarna vi har fått i dag.

Våra produkter har blivit nominerade i inte mindre än TVÅ kategorier på Organic Beauty Awards!

Här är Ecoluxury Night oil som är nominerad i kategorin ”Årets Specialprodukt för ansiktet”

Det här är så oerhört roligt, och samtidigt ett riktigt bra kvitto på att våra produkter verkligen är uppskattade.

Dessa produkter har gått igenom en hård granskning av skönhetsbranschens Elit

Så här stod det i Pressmeddelandet som gick ut till oss från OBA i dag:

”Organic Beauty Awards är Sveriges första pris inom hållbar ekologisk skönhet och drivs av den
ideella branschorganisationen NOC Sweden. I år arrangeras tävlingen för andra året i rad, och
intresset har varit rekordstort, över 160 produkter anmäldes till tävlingen.
Nu avslöjas vilka produkter som klarat juryns hårda granskning och tester, och som har blivit
nominerade i de 19 tävlingskategorierna.
– Årets jury består av närmare 30 personer, en blandning av såväl professionella makeupartister,
hårstylister och hudvårdsteraputer, till skönhetsredaktörer, bloggare och vanliga
användare. De har testat och granskat samtliga produkter under flera månader, och
tillsammans har vi enats om de allra bästa produkterna inom respektive kategori, säger
Catherine Dichy, makeup-artist, skönhetskonsult och ordförande i OBA-juryn.”

Och här är produkt nummer två – Mommy Butter som är nominerad i kategorin ”Årets Familjeprodukt”

 

Vi finns självklart på plats under Green Beauty Day i Stockholm den 6 Maj när prisutdelningen kommer att ske

Där har vi även en liten monter för er som vill känna, dofta och köpa våra produkter på plats 🙂

Vi önskar er en underbar helg

 

Viridi Eco i Glossybox

Hej på er!

Nu denna månaden var vi med i Glossybox med våran produkt ”EcoLuxury Face Oil” i en Travel Size på 10 ml

Snart är sommaren här (även om våren känns såå lång just nu) och då vill vi att saker ska vara smidiga.

Man vill kunna ta med sig sina hudvårdsfavoriter på ett enkelt och smidigt sätt – och då är travel size perfekt!

Att vi valde att vara med i Glossybox var just för att det är nordens största skönhetsbox.

Jag pratade med The Brand Manager på Glossybox om våra produkter och hon berättade att kunderna kräver allt mer ekologiska produkter. Som konsument vill vi veta vad vi använder på vår hud – och med all rätt!  Huden är kroppens största levande organ och den tar upp och transporterar in 60-80% av det som hamnar på hudbarriären in i kroppen.

Och så kände vi att vi verkligen ville att fler skulle uppleva känslan av riktigt bra ekologiska hudvårdsprodukter.

Självklart handlar det även om hur produkten är sammansatt också, och vi har valt att fokusera stort på funktionell hudvård som är anpassad efter din hudtyp.

Vi vet att alla hudvårdsprodukter inte passar alla hudtyper och därför kan man uppleva att vissa produkter man köper inte fungerar. Därför är det bra att göra en hudanalys om man är osäker på vilken hudtyp man har innan man handlar sina produkter.

Hos oss kan du alltid rådfråga oss om vilka produkter som skulle passa din hudtyp så guidar och hjälper vi dig gärna att hitta rätt.

 

Här är texten som stod på produktkortet till EcoLuxury Night Oil

 

Vi blev också kontaktade av glossymag som ville göra en intervju med oss, och det fick dom givetvis!

Så här ser intervjun med Evelina ut:

 

Vi önskar er en underbar söndag – och ett litet tips – Söndagar är perfekta dagar att ta hand om sig själv, man kan med så enkla medel ordna sitt egna avslappnande hemmaspa.   Det enda som behövs är ett par hudvårdsprodukter, handduk eller badrock och en dusch eller ett badkar.

 

Kärlek till er <3

Rocka Socka dagen – vi skänker 50% av försäljningen

God morgon!

I dag är det ”Rocka Socka” dagen!

Denna dagen bär vi olika stumpor för att hylla våra olikheter och stå upp för alla med Downs syndrom.

Att rocka sockorna visar att vi står för att vi alla är olika som individer men att vi alla har samma rättigheter och värde.

Vi tycker att det är ett underbart initiativ så i dag skänker vi 50% av all vår försäljning som sker hos oss här till Svenska Downs syndrom föreningen.

 

 

Här visar vi hur det ser ut på kontoret i dag 🙂

Februari – nya utmaningar

Hej på er!

Ursäkta att det inte har varit så hög aktivitet här inne på ett tag, men vi har haft en hel del små projekt som vi har jobbat med hela tiden och därför har tiden bara rusat iväg.

Så – vad är det för projekt då?

Jo, vi ska ju vara med på barnmässan i Karlstad – och det ska bli superkul!

Vi ska dessutom (förutom att finnas vid montern) hålla i babymassage.  Massagen kommer att utföras av leg Massagteraput och oljan som används är vår ”Ecomassage natural oil”  eftersom små barns hudar är väldigt känsliga så ska man inte använda produkter med tillsatta doftämnen i till dom.

Vi hade också med en annons i tidningen KH Aktuellt där det har tryckts en egen liten upplaga med information speciellt om barnmässan.

Vi har också arbetat en hel del på vårat ”hemliga projekt”  som har slutdatum här nu om bara 1 vecka 🙂

Samtidigt som detta så har vi designat och tagit fram en helt ny förpackning av EcoLuxury Night oil som senare i vår kommer att gå att köpa i en mindre travel size förpackning.

Den bild ni ser nedan är originalförpackningen och kartongen – ni som följer oss på Instagram har fått en liten förhandstitt på den nya flaskan.

Vi kommer också under våren att finnas med i flera tidningar som jag kommer att länka till och skriva upp här på bloggen 🙂

Sen har vi ju den stora spamässan i Tylösand som vi håller på att planera för fullt!

Det ritas skisser på monterbyggen och detaljplaneras.   Vad ska med?  Hur ska det se ut?  Vad ska vi ha på oss?   (Den ständiga klädfrågan)

Våren blir en rejäl resa för oss!   Vi kommer att få uppleva otroliga saker och möta många spännande människor, och det bästa som finns är att få berätta för dom personer man möter längs vägen om vår historia – om ekologisk hudvård och om den ständiga tanken på hållbar förbättring.

Dessa människor man möter har ofta oerhört intressanta tankar att ge tillbaka i utbyte, så att bara få lyssna på vad andra tycker, tänker och säger är också en av dom viktigaste sakerna för mig.

Vem vet – den person du möter på vägen kanske kan vara din nästa arbetskollega i framtiden – eller kanske bli en riktigt god vän.