Varför är massage bra för kroppen? Svaret får du här

 

Vad händer i kroppen när vi får Massage?

Effekterna av massage är många, och kanske den största och mest kända effekten är att kroppen slappnar av,

Nu för tiden går allt för många människor omkring och stressar, spänner sig och arbetar i obekväma vinklar vilket gör att på sikt leder till muskelvärk och stelhet.

Vid beröring så ökar oxytocinet och endorfinerna i kroppen.  Dessa ämnen är kroppens ”avslappnande och smärtstillande” hormon.

Detta gör att under massagen så börjar kroppens muskler och leder långsamt att slappna av, flödet ökar och blodcirkulationen förbättras.

Systemet kommer att kicka igång och kroppen börjar göra sig av med slaggprodukterna som har samlats i kroppen.

 

När frisättningen av endorfiner (avslappnande) kommer igång så minskar den inre stressen, syresättningen ökar och andningsfrekvensen sjunker.

Kroppen aktiverar sitt eget ”må bra system”

Ska man gå på massage regelbundet?

Dom långsiktiga effekterna av massage är många och bra.

Kontinuerlig massage stärker immunförsvaret på sikt, håller nere stressnivåerna och förebygger onda, stela muskler.

Eftersom genomströmningen ökar så påverkas också matsmältningssystemet och lymfsystemet blir effektivare på att göra sig av med slaggprodukter och toxiner.

Om du tränar mycket så kan du genom regelbunden massage förebygga skador.  Musklerna får en bättre syreupptagningsförmåga och gör dom mera elastiska.

Det finns flera olika sorters massage – hur vet jag vilken jag ska välja?

Den vanligaste massagen är ”svensk klassisk massage”  Som inkluderar hela kroppen och är både djupgående och avslappnande.

Viridi Ecos massageoljor är speciellt utvecklade för denna typ av massage.

Det finns också ”Ayurvedisk Yogamassage” Som är en djupgående massage, som utöver den svenska massagen också behandlar fötter, mage, ansikte och hårbotten. Här värms oljan upp i förväg innan behandling påbörjas.

”Hot Stone Massage” Passar dig som är känslig för tryck och smärta. I denna massagemetod används uppvärmda stenar som redskap tillsammans med en aromaolja. (Till exempel Viridi Ecos refreshing oil, relaxing oil eller pregnancy oil)

Det finns också fler varianter – men det här var dom tre vanligaste.

Vilka produkter bör man använda/undvika?

Om du har känslig hud, eksemhud så skulle jag inte rekommendera en massageolja med syntetisk parfym.

Det finns många ”dofta gott” oljor på marknaden, men det man får tänka på är att samtidigt som kroppen sätter igång och skjutsar ut slaggprodukter som den inte vill behålla så är huden en mästare på att absorbera det som hamnar på den också.

Fråga din massör vilken typ av olja som används.

För att få en riktigt bra effekt av massagen så skulle jag föreslå vegetabiliska, ekologiska massageoljor då dom är mera näringsrika.

Samtliga Viridi Ecos massageoljor är veganvänliga, består av ekologiska råvaror och är enbart doftsatta med eteriska oljor.

Att eteriska oljor används är inte enbart för doftsättningens skull – utan även för att uppnå en bättre effekt av själva massagen.

I sortimentet finns det fem olika massageoljor, och samtliga är framtagna för dess olika användningsområden.

Det som också är speciellt med Viridi Ecos massageoljor är att dom också är tillverkade med massören i fokus.

Många massörer får efter en tid olika hudirritationer och eksem.  Våra massageoljor är ”non irritant” vilket gör att du som massör kan arbeta problemfritt med våra produkter utan att oroa dig för dom hudproblem som på sikt kan uppstå.

Vill du som massör ha mera information om våra produkter – kontakta oss på info@viridieco.se eller hello@treeofbrands.com

Om ni har några speciella önskemål som ni vill att jag tar upp här på bloggen så är ni hjärtligt välkomna att maila mig på:  evelina@viridieco.se

Varför ska man använda en ansiktsolja? Här är svaret!

  Din hud får ett fantastiskt glow!

När du applicerar en produkt på din hud så är det inte enbart utsidan som påverkas, utan också samtliga hudlager och även insidan av din hud.  Huden är som ett filter som ”andas” den släpper igenom och filtrerar ut ämnen konstant.

Genom att använda ansiktsolja får din hud ett fantastiskt glow då oljan hjälper till att kapsla in fukten i huden och motverkar att den blir torr. Vegetabiliska ansiktsoljor innehåller också många viktiga ämnen för din kropp och hud, så som olika omega fettsyror, mineraler, och andra syror som hjälper till att stabilisera upp, motverka och boosta din hud.

Optimal Balans!

Det huden behöver för att uppnå optimal balans är fukt!

Och såhär års är det väldigt kallt ute vilket gör att huden lätt blir torr och fnöskig.

Vanliga ansiktskrämer eller lotioner innehåller vatten som ger fukt till din hud vilket är exakt vad den behöver.

Men – när du går ut i minusgrader så behöver du någonting som hjälper till att kapsla in fukten i huden – en ansiktsolja.

Det finns många olika sorters ansiktsolja på marknaden för olika hudtyper och behov – men oljor passar absolut till samtliga hudtyper.

Acne och ansiktsolja – går det ihop?

Absolut!  Se bara till att den ansiktsoljan du väljer är av vegetabiliskt ursprung.  Oljan går ner i huden samtidigt som den bildar en skyddande hinna på din hud.  Den kan tillockmed hjälpa till med att balansera upp talgproduktionen så att acnebesvären minskar.

Får jag fet hy av ansiktsolja?

Nej det får du inte. Omega fetterna i oljan fungerar som hudens smörjmedel även på insidan. Din hud kommer att tala om för dig när den är ”mättad” och det är då du upplever att huden kan bli lite ”fet”  Prova då att ta 1-2 droppar mindre nästa gång.

Tänk på att oljor är oerhört dryga och ofta så räcker det med enbart ett par droppar till hela ansiktet.

När i min hudvårdsrutin ska jag använda ansiktsolja?

Här är det lite dina egna rutiner som styr skulle jag säga.

Om du använder serum, ansiktskräm och vill lägga till en ansiktsolja så lägg då till oljan efter att du har applicerat krämen så att oljan också skyddar huden när du går ut. Du kan också droppa i ett par droppar i handen och blanda den med din dagkräm.

Om du enbart använder ansiktsoljan så applicera den på nytvättat, fuktigt ansikte.

Makeupen lägger du på som vanligt ovanpå.  Använder du en primer så är det inte säkert att det behövs när du använder ansiktsolja, då oljan många gånger fungerar utmärkt som kontaktyta mellan huden och sminket.

Det går också utmärkt att använda en ansiktsolja på natten innan du ska sova.

Här finns det också speciella ansiktsoljor som är framtagna för att fungera bättre på natten och jobba medans du sover.

 

Här nedan kommer det två exempel på Viridi Ecos  ansiktsoljor                

Ecocalm Beauty Face Oil: Denna oljan är framtagen för dig med extra torr och känslig hy. Den innehåller bioaktiva ämnen som bisabolol som är ett antiinflammatoriskt ämne, samt A vitamin som stärker huden och påskyndar cellförnyelsen.   Den är dessutom Dermatologiskt testad.   Ca pris i handeln: 240 kr / 30 ml   köp här:  www.glamma.se

 

EcoLuxury Night Oil: Denna oljan är framtagen för dig som behöver en lite mera djupgående ansiktsolja. EcoLuxury Night oil verkar bäst på natten då den innehåller oljor som både upptas snabbare och långsammare av huden. Den innehåller gallussyra som är sammandragande, punicinsyra som är en kraftig antioxidant samt fytoöstrogener som främjar hudens kollagenproduktion.                      Ca pris i handeln: 380 kr/30 ml  köp på: www.glamma.se

 

För mera tips och inspiration: följ oss gärna på facebook eller instagram

: Viridieco    Viridi Eco 

Nyheter 2018

Hösten har gått i en rasande fart, och jag tänkte i dag passa på att uppdatera er lite om vad som faktiskt har hänt i företaget sedan det förra inlägget jag skrev i September.

Vi laddade hela hösten inför två stora mässor som vi skulle iväg på.

Den ena mässan var Acadermia – en av dom största hudvårdsmässorna som finns i Sverige.  Där fick vi komma ut och få träffa fantastiska människor och visa upp våra underbara hudvårdsprodukter.

Mässan blev en succé och vi hade i samband med den också med ett reportage om oss i tidningen ”Wellness”

Direkt efter Acadermia packade vi ihop och åkte raka vägen ner till Malmö – till Natural Products scandinavia.

I ett företag så måste man växa, och då handlar det om att känna att man tar rätt beslut.

Och jag tror verkligen på att man ska göra det man är allra bäst på, resten ska man delegera bort (om man har möjlighet).

Mitt fokus på Viridi har alltid varit produkterna,  det är kärnan i verksamheten och det jag lägger mest tid på.

Så med siktet inställt på att skaffa oss en distributör åkte vi mot Malmö.

Och här hände det någonting intressant….. Jag och Tove Svanlind från Tree Of Brands hade tidigare haft kontakt med varandra.

Och vi hade under hösten haft ett par intressanta möten, och när vi återigen träffades på Acadermia så avgjordes saken där.

Så kvällen innan mässan i Malmö träffades vi och skrev på kontraktet.

Så man kan säga att syftet med Natural Products var redan uppfyllt innan mässan hade startat 🙂

Efter Natural Products så har vi arbetat med att få igång samarbetet ordentligt och att göra ett par förändringar som på sikt kommer att bli riktigt bra.

Att skaffa en distributör har inneburit att jag har fått mera tid över till att utveckla nya produkter och fortsätta med att arbeta med dom som har stått stillastående.

Och på måndag händer det spännande saker!  Då kommer det nämligen tre stycken helt nya maskiner till produktionen.

Det gör att vi kan öka tillverkningen med ca 50 gånger kapaciteten 🙂

Vi har redan nästan fyllt upp den nya lokalen som vi räknade med att vi skulle kunna ha i ca 2 års tid.  Men nu verkar det som att vi kommer få se oss om efter en ännu större lokal snabbare än så.

Någonting vi också kommer att satsa på i år är att få ut produkterna till dom andra nordiska länderna samt EU.

Ni har säkert också sett att webshopen är borta från hemsidan.

Hemsidan ska göras om och här kommer det istället att stå information om produkterna, samt inköpsställen.

Det kommer att komma tätare uppdateringar här på bloggen i fortsättningen.

Finns det någonting som du känner att du saknar redan nu och vill att jag tar upp och skriver om?

maila då gärna till   info@viridieco.se

 

Önskar er en riktigt härlig helg nu!

/Evelina Andreasson

 

Autumn Glow! 5 Tips som får din bränna att hålla längre!

Nu är sommaren snart över, även om vi säkert är många som vill behålla den ett tag till.

Och framförallt den där gyllenbruna solkyssta hudfärgen som kommer när man vistas ute i solen.

Här har jag listat 5 tips till dig som gör att du kan behålla brännan till långt inpå hösten.

  1. Scrubba – Tvärtom vad många tror så är en bodyscrub ett utmärkt sätt att både behålla både brännan och lystern i huden.  En bodyscrub peelar enbart försiktigt av dom gamla hudcellerna som annars kan göra att du ser gråaktig ut i huden istället för brun.   Dom pigment som gör huden brun sitter längre ner i huden.   Vi rekommenderar någon av våra härligt doftande ekologiska bodyscrubs.

2. Fukta huden –  Brännan försvinner mycket snabbare om huden blir torr och torkar ut.  Se därför till att fukta huden ordentligt – gärna från insidan och ut genom att dricka rikligt med vatten.  Smörj in huden med en fuktrik lotion eller body butter.   Vi rekommenderar någon av våra krämiga ekologiska body butters som både kapslar in och bibehåller fukten samtidigt som dom mjukgör.

 

3. Byt ut duschtvålen mot en olja – Många duschtvålar torkar ut huden och bidrar då till att brännan snabbare försvinner.   Använd en duscholja istället för att kapsla in fukten och undvika att den torkar ut.   Vi rekommenderar någon av våra Body Scrubs.  Då dom är oljebaserade så får du då en ultimat 2 i 1 produkt som är perfekt för att bibehålla solbrännan längre.  Då den både peelar och rengör.

4.  Underhåll brännan – Passa på att vara ute så mycket som möjligt, sitt i solen på matrasten eller på helgerna.  Utnyttja solens strålar så mycket det går så kommer din bränna garanterat att hålla i sig.  (Dock är det viktigt att fortarande använda ett bra solskydd om du ska vistas i solen under en längre period då solens strålar även kan vara starka på hösten).

5. Framhäv brännan med olja – En olja är helt rätt att använda för att bibehålla brännan.  Förutom att kapsla in fukten i huden så får du också det där supersnygga höstglowet!   Vi rekommenderar EcoMoisturizing body oil och vill du boosta huden ytterligare så använd någon av våra ansiktsoljor också.

 

Nu önskar jag er en härlig helg!

/Evelina Andréasson

Nyheter efter sommaren

Hej på er!

Nu är vi äntligen nästan snart i ordning igen efter sommaren.

Det händer en hel del (som vanligt) – och den största förändringen för oss är att vi just nu håller på att flytta in i större lokaler här i Linköping.

Det kommer att bli riktigt bra – och ni är hjärtligt välkomna dit att besöka oss!

 

Det som kommer att bli nytt på våran hemsida också framöver är att Återförsäljarna får en egen flik.

Där kan ni enkelt gå in och titta efter er närmaste återförsäljare av våra hudvårdsprodukter.

Det kommer även att komma upp en lista på dom salonger som använder våra produkter men som inte har någon försäljning.

 

Här är en bild på våra nya lokaler. (Den är väldigt tom på bilden men vi lovar att den verkligen inte kommer att vara det är ni besöker oss)  Från och med 1/9 är vi redo att ta emot er 🙂  Ni behöver inte ringa och boka någon tid, utan kom förbi mellan 08.00-16.00 måndag – fredag så hjälper vi dig gärna.

Hoppas vi ses snart!

Hälsningar från Evelina och Pär

 

Sola säkert i sommar

Nu är högsommaren här och tanken på den där brunskimrande hudtonen har aldrig varit så aktuell som nu.

I Jakten på den ”perfekta” solbrännan händer det lätt att vi utmanar huden mera än vad den egentligen klarar av.

Så här har vi sammanställt en liten guide till hur du solar säkert i sommar.

 

Bygg upp ditt naturliga solskydd

Vi kan bygga upp vårt naturliga solskydd ett steg i taget: börja med att vistas ute i solen i 20- 30 minuter i solen första soldagen. Om huden inte blir röd så är huden okej med den tiden, Sedan ökar du successivt stunden i solen med 10-15 minuter varje dag.

När du sedan har fått din önskvärda gyllenbruna färg så bör du helst inte vara ute i solen i mer än två timmar per dag. Undvik att vistas i solen mellan klockan 11 och 14 då solens strålar är som starkast.

Hur fungerar det naturliga solskyddet?

När du har uppnått din gyllenbruna färg så har överhuden blivit lite tjockare och mängden melanin har ökat. När solens UV strålning når huden så stimuleras melanocyterna till att bilda Melanin, det bruna pigmentet. Detta sker i överhudens nedersta lager. Samtidigt i det övre lagret så stimulerar även UV strålarna överhudens hornceller att snabba på celldelningen , och det leder till att hudens översta cellager fördubblas i tjocklek.

Melaninet har till uppgift att absorbera en del av solens skadliga strålar.

Det är dessa processer som utgör kroppens naturliga solskydd.

 

Dock så är det klokt att låta huden vila något dygn från solen då och då, för att återhämta sig och hinna med att reparera sig.

Använd solskydd!

I dag finns det mängder av olika solskydd ute på marknaden. Mitt råd är att använda minst Solskyddsfaktor 15 och att välja ett ekologiskt alternativ som både är mera skonsamt för din hud, men även för miljön.  Skillanden mellan ekologiska solskyddsmedel och konventionella är följande:

Konventionella solskydd och krämer innehåller ett flertal syntetiska kemikalier som tränger ner i din hud och därifrån skyddar din hud mot strålning.

Ekologiska solskydd innehåller partikelfilter som lägger sig på ytan på din hud och skyddar på så vis.

I dagsläget har Viridi Eco ingen solkräm, men vi arbetar på det.

Jag skulle rekommendera dig att välja ett ekologiskt solskydd med titanoxid. Så leta efter det på innehållsförteckningen när du handlar.

Återfuktning:

Glöm inte att du måste återfukta huden rikligt. Gör det från insidan genom att dricka mycket vatten, och från utsidan genom att smörja in dig ordentligt innan du applicerar solkrämen.

Här rekommenderar jag någon av våra body butters som är riktigt skickliga på att kapsla in och förvara fukten i din hud så att den inte torkar ut.

En solklar sommarfavorit är denna krämiga ekologiska body butter med citrusdoft.

Eftervården är minst lika viktig som återfuktningen.  Här ska man använda en produkt som tillför mycket näring, ökar hudens elasticitet och samtidigt är väldigt vårdande.

Jag rekommenderar då:

Och för ansiktet rekommenderar vi den här:

Nu återstår bara från mig att önska er en fantastisk semester!

Soliga hälsingar

Evelina Andreasson

 

 

Se filmen från Spadagarna i Tylösand här

Nu är vi inne i Juli månad och det är snart dags för oss att gå på lite semester.

Ordrarna som kommer in kommer givetvis att behandlas och skickas iväg som vanligt då vi har extrahjälp inne under tiden 🙂

Vi vill passa på att bjuda på lite härliga sommarfeelings och visa er filmen från Spadagarna 2017 i Tylösand.

Vi önskar er en underbar fortsatt sommar!

Njut av solen och – glöm inte att skydda din hud och återfukta den mycket

Soliga hälsningar från oss

Evelina och Pär

Spadagarna i Tylösand 2017

Hej på er!

Sommaren är äntligen här och det är semestertider.

I slutet av Maj så var vi i väg på Spadagarna i Tylösand, träffade Spahotell, andra utställare och hade en otroligt härlig ”helg”.

Det nya för i vår är vår ansiktsbehandling ”Organic Oil Treatment” som innehåller Rengöring, Peeling, Massage, Ansiktsmask och en Ansiktsolja.

Nyheterna är en ”Face oil cleanser” som effektivt avlägsnar orenheter och makeup på ett väldigt skonsamt sätt.  Innehåller inga tensider utan bygger på OCM metoden (Oil Cleansing Method) där fett löser fett.

Nytt för salonger och Hudterapeuter är ”Organic Face Mask”.  Denna ansiktsmask innehåller grön lera och kollodialt havremjöl för att uppnå ett riktigt bra resultat.  Den gröna montmorilloniteleran kommer från Provance i Frankrike och den är riktigt effektiv på att fånga upp och absorbera toxiner, samt det kollodiala havremjölet som tränger ner i huden och främjar nybildandet av kollagen.  Den innehåller Beta Glucan som även kan kallas för ”cellväggarnas klister”och är en polysackarid som hjälper din naturliga microflora på huden att återskapa balansen (polysackarider är mat åt dom goda bakterierna på din hud – även kallad prebiotika), samt avenatramider som lugnar röd och irriterad hud.

Denna behandling kommer vi att berätta mera ingående om i kommande inlägg, så håll utkik.

Organic Oil Treatment

 

Vi valde att åka ner redan på lördagen då vi har en bra bit att åka från Linköping och ner till Tylösand.

När vi kom fram så gick vi och tittade in i utställarområdet och hälsade på arrangörerna innan det var dags att dra ner rullgardinen och invänta morgondagen (invigningen av Spadagarna 2017)

På söndagen vaknade vi tidigt, och gick ner och började bygga upp montern.

Efter ett par timmars arbete så stod den äntligen färdig!

Tittar ni på det runda lilla bordet med rosorna på så står det ”kommande nyheter” där.   Vi hade med oss ett par prover från vår nya serie och visade upp för mässdeltagarna.

Den fick väldigt + för doften vilket jag tycker är roligt!  Det allra bästa med den nya serien är att den är fullpackad med högeffektiva växtextrakt.  Den är inte enbart en ”trevlig och väldoftande serie utan denna är enbart framtagen för att ge resultat!

I det nya numret av KOSMETIK så kunde man läsa en stor artikel om just ekologisk hudvård – och kunderna förväntar sig inte längre bara en bra ekologisk produkt – utan den måste samtidigt ha en effekt.  Tack vare moden teknik är detta nu möjligt och det är det vi har gjort med denna serien!  Det är högteknologiskt – och högekologiskt! Det ska bli helt fantastiskt att kunna erbjuda er denna serie för huden.  Förväntad release sker i November i samband med Acadermia.     Men mera om denna serie kommer att komma längre fram.

 

Vi träffade så otroligt många trevliga utställare att det är svårt att nämna alla –  men rakt fram var den stora scenen.

Det bästa med denna mässan var också att vi utställare enkelt kunde ta del av föreläsningarna som pågick på den stora scenen.  Det är inte ofta vi har möjlighet att få vara med då vi allt som oftast måste stå kvar i montern.

I mässhallen fanns det riktigt stora fönster ut mot vattnet!  Tylösand är så vackert- jag rekommenderar verkligen att ni ska besöka det om ni ännu inte har gjort det.  Dock var vi där i slutet av maj, så temperaturen i vattnet var lite väl låg att bada i.  Däremot passade vi på att njuta en stund på hotellets spa avdelning och relax.

Under måndagen hade jag blivit inbjuden till en talkshow som hölls av Göran Aldén, alias ”trendspanaren”. Göran gör analyser av branscher och tittar på kommande trender och vad som ligger i framkant.

När jag tackade Ja till att delta så hade jag ingen aning om vad vi skulle prata om, eller vilka dom andra deltagarna var som var med.

Vi diskuterade kring vad vi trodde kommande hudvårdstrender var, och hållbarhet samt dom kommande trender som Göran hade sett – och hur vi som företag stod i förhållande till dessa.

En sak som Göran hade sett när det gäller trender, och som jag också pratade om här på scenen – det är att Nischa sig som SPA.  Att bli originella på sitt sätt.  Det går inte att vara en ”supermarket” och erbjuda alla olika former av behandlingar som finns, eller anamma tio olika koncept för att samtliga koncept anses vara trendiga just nu. Jag tror att många människor ”vänder och vrider” ut och in på sig själva i jakten på det ”perfekta och trendigaste” och jag tror också att många span och hotell gör samma sak – i god tro om att det är vad kunderna vill ha.

Trenden pekar dock åt ett annat håll – vi blir mer och mer miljömedvetna och nu vill vi ha saker som är lite unika och funktionella på samma gång.  Fler Spahotell väljer att ta in mindre hudvårdsmärken för att skapa sig ett unikt signum och genom dessa förmedla hållbarhet, naturvänlighet och funktionalitet.

Jag är övertygad om att hudvårdens framtid kommer att vara ekologiskt – hållbart och teknologiskt.

 

Vi pratade med väldigt många härliga människor – jag är lyckligt lottad som får arbeta i en så fantastisk bransch som denna!  Även om man kan tro att skönhetsbranchen är ytlig så är det så långt ifrån sanningen för mig.  För oss är det en helhet – att må bra!  En balans mellan ditt yttre och ditt inre.  Träning, avslappning, sömn och kost. Och givetvis också alla saker runtomkring, luften vi andas, våran mentala inställning, våga göra aktiva val och så produkterna vi applicerar på vår hud.  Att förändra allt tar tid, men med små steg i taget kan du uppnå väldiga resultat!

Kram på er!

Green Beauty Day och Organic Beauty Awards

Hej!

Nu har vi landat igen efter en helt fantastisk dag i Lördags!

Green beauty day annordnades av Hanna Sjöström som driver bloggen och webshopen ”Naturligt Snygg”

Green Beauty Day på Klarastrandstorget med Organic Beauty Awards 2017, Priser till 19 olika kategorier av ekologiska och naturliga skönhetsprodukter. Utställare.
Foto: Henry Lundholm

Vi var på plats 08.00 i lördags morse och började sätta upp montern.

Kl 08.30 var det dags för frukost för samtliga utställare och personal innan mässan skulle starta. Vi passade på att mingla lite och fick frukostsällskap av Christofer Genberg från Esse Organics. Det är alltid lite extra roligt att få sitta och prata med andra människor som är lika intresserade av ekologisk hudvård som jag själv är 🙂

 

Green Beauty Day på Klarastrandstorget med Organic Beauty Awards 2017, Christofer Genberg från Esse Probiotic skincare Utställare.
Foto: Henry Lundholm

Kl 09.15 Var i i full gång med att packa upp det sista i montern och prata med våra trevliga montergrannar – distrubitören av det amerikanska hårvårdsmärket Yarok.  Yarok vann dessutom bästa hårstylingprodukt med ”Feed Your ends” – Stort grattis till dom!

Green Beauty Day på Klarastrandstorget med Organic Beauty Awards 2017, Yarok. Utställare.
Foto: Henry Lundholm

 

Kl 09.45 Öppnade dörrarna och gästerna börjare att strömma in.   Sakta fylldes lokalerna med besökare och vi hade fullt upp fram till lunch.

Här är vårat massageoljesortiment som passar samtliga massagetillfällen och hudtyper – 100% naturliga och 99,5% Ekologiskt innehåll

 

Green Beauty Day på Klarastrandstorget med Organic Beauty Awards 2017, Viridi Eco . Utställare.
Foto: Henry Lundholm

När det var dags att äta fick jag vi gå i omgångar jag och Pär (det är ett måste att vara två när man är på mässa så att man kan gå i skift)

Pär fick lunchsällskap med Logistikansvarig på ”Naturligt snygg”  och jag fick trevligt sällskap i form av Sara Nomberg på ”Organics by Sara”

Sara höll också i ett föredrag under dagen om fördelarna med Ekologiska oljor,

Green Beauty Day på Klarastrandstorget med Organic Beauty Awards 2017, Priser till 19 olika kategorier av ekologiska och naturliga skönhetsprodukter. Föreläsning av Sara Nomberg.
Foto: Henry Lundholm

Eftermiddagen rullade på i rask takt och snart var det dags för det som många hade väntat på – Prisutdelningen av Organic Beauty Awards.

Konfrencier var Kayo – artist och hudterapeut och hon gjorde ett strålande jobb!

Vi var nominerade i två produktkategorier och först ut var ”Årets familjeprodukt”

Där var vi nominerade med ”Mommy Butter” – vinsten gick till Maria Åkerberg i den kategorin.  Grattis till Maria – som för övrigt kammade hem totalt tre priser, varav även det mest prestigefyllda som läsarna själva röstar fram ”Årets Produkt”.

Green Beauty Day på Klarastrandstorget med Organic Beauty Awards 2017, Priser till 19 olika kategorier av ekologiska och naturliga skönhetsprodukter. Kayo var en glad presentatör av vinnarna, publik.
Foto: Henry Lundholm

Vi träffade så otroligt mycket härliga och trevliga människor att det är svårt att nämna alla – men vi vill tacka er alla för en fantastisk dag!

Nu siktar vi mot Spadagarna i Tylösand 🙂

Nominerad till årets produkt i Organic Beauty Awards

Vi är både glada och stolta över nomineringarna vi har fått i dag.

Våra produkter har blivit nominerade i inte mindre än TVÅ kategorier på Organic Beauty Awards!

Här är Ecoluxury Night oil som är nominerad i kategorin ”Årets Specialprodukt för ansiktet”

Det här är så oerhört roligt, och samtidigt ett riktigt bra kvitto på att våra produkter verkligen är uppskattade.

Dessa produkter har gått igenom en hård granskning av skönhetsbranschens Elit

Så här stod det i Pressmeddelandet som gick ut till oss från OBA i dag:

”Organic Beauty Awards är Sveriges första pris inom hållbar ekologisk skönhet och drivs av den
ideella branschorganisationen NOC Sweden. I år arrangeras tävlingen för andra året i rad, och
intresset har varit rekordstort, över 160 produkter anmäldes till tävlingen.
Nu avslöjas vilka produkter som klarat juryns hårda granskning och tester, och som har blivit
nominerade i de 19 tävlingskategorierna.
– Årets jury består av närmare 30 personer, en blandning av såväl professionella makeupartister,
hårstylister och hudvårdsteraputer, till skönhetsredaktörer, bloggare och vanliga
användare. De har testat och granskat samtliga produkter under flera månader, och
tillsammans har vi enats om de allra bästa produkterna inom respektive kategori, säger
Catherine Dichy, makeup-artist, skönhetskonsult och ordförande i OBA-juryn.”

Och här är produkt nummer två – Mommy Butter som är nominerad i kategorin ”Årets Familjeprodukt”

 

Vi finns självklart på plats under Green Beauty Day i Stockholm den 6 Maj när prisutdelningen kommer att ske

Där har vi även en liten monter för er som vill känna, dofta och köpa våra produkter på plats 🙂

Vi önskar er en underbar helg